Regionalna takmičenja mladih Poslovni izazov

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Okt.2014, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Regionalna takmičenja mladih Poslovni izazov

Organizacija Dostignuća mladih u Srbiji otvorila je poziv za učešće na jednom od 4 regionalna takmičenja srednjoškolaca u preduzetničkim veštinama "Poslovni izazov".

Takmičenje za učenike škola sa teritorije jugoistočne Srbije održano je u Leskovcu 15. oktobra, a naredna zakazana takmičenja su u:

Čačku (4. novembar) - za učenike škola sa teritorije jugozapadne Srbije

Novom Sadu (10. decembar) - za učenike škola sa teritorije Vojvodine >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Beogradu (17. decembra) - za učenike škola sa teritorije Beograda, Pančeva i Šapca

Poslovni izazov (u trajanju od 9 do 19h) okuplja 100 srednjoškolaca iz različitih škola koji se dele u timove od po 4-5 učenika (ne takmiči se škola protiv škole, već timovi). Tokom određenog vremenskog perioda (nekoliko sati) timovi osmišljavaju biznis plan kao odgovor na Izazov koji im postavlja domaćin takmičenja. Svaki tim ima laptop i pristup internetu, kao i biznis volontera iz realnog biznis sveta, koji je tu da svom timu pomogne savetima, predlozima, iskustvom, ali ne i da radi umesto tima. Na kraju dana, timovi izlaze pred stručni žiri i drže prezentacije. Tri prvoplasirana tima dobijaju nagrade i plasiraju se na Nacionalno finale Poslovnog izazova, a pobednički tim učestvuje i na Poslovnom izazovu zapadnog Balkana koji će biti održan u aprilu 2015. godine u Podgorici.

Takmičenje "Poslovni izazov" finansirano je od strane Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID). Projekat je pokrenut sa namerom da podstakne srednjoškolce da upotrebe svoje veštine na inovativan način kako bi povećali svoje mogućnosti pri zapošljavanju i unapredili svoj preduzetnički duh.

Za sve dodatne informacije, zainteresovani se mogu obratiti na brojeve telefona 011 2183 581 i 3287 701, ili putem mejla nenad.pantovic@ja-serbia.org

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.