Reagovanja: Novinari lokalnih medija ugroženi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jul.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Reagovanja: Novinari lokalnih medija ugroženi

NOVI SAD - Nezavisno udruženje novinara Srbije i Nezavisno društvo novinara Vojvodine danas su oštro osudili napad na glavnog urednika Nezavisne radiotelevizije TNT iz Bele Crkve Stefana Cvetkovića i ocenili da su novinari u lokalnim sredinama veoma ugroženi.

"Zahtevamo od nadležnih organa gonjenja da konačno preduzmu konkretne korake u zaštiti Cvetkovića koji je do sada nebrojeno puta bio na meti napada lokalnih moćnika i siledžija", piše u zajedničkom saopštenju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dva udruženja.

Podseća se da je Cvetković prvo bio meta verbalnih napada i pretnji, a da je sinoć na njega fizički nasrnuo bivši policajac. "Sa bojazni se pitamo šta će biti sledeće, ukoliko organi gonjenja na vreme ne sankcionišu počinioce napada", piše u saopštenju.

"Novinari u lokalnim sredinama daleko su više ugroženi nego novinari u Beogradu ili u Novom Sadu. Daleko od očiju javnosti, lokalni moćnici osećaju se dovoljno zaštićenim da pokušavaju da diriguju uredničkim politikama lokalnih medija, a svako ko se tome suprostavi postaje meta napada", piše u saopštenju.

Dodaje se da će NUNS i NDNV o napadu na Cvetkovića obavestiti međunarodne organizacije za zaštitu novinara i stranu javnost.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.