Razbojnik poslat po dokumenta u „Stan“?

Izvor: Blic, 22.Jul.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Razbojnik poslat po dokumenta u „Stan“?

Istragu u „Stanu", nakon pokušaja pljačke poverljivih dokumenata u subotu ujutro, započeli su i poreski inspektori, jer postoje indicije da je u ranijem poslovanju ovog preduzeća bilo brojnih nepravilnosti, saznaje „Blic". Naoružanog muškarca, zatečenog kako obija bravu u kancelariji gde se čuva dokumentacija o poslovanju, tri dana nakon pokušaja krađe policija još nije uhvatila.

Za sada je izvesno da je razbojništvo u „Stanu" naručeno, odnosno da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je neko iz redova bivše nomenklature u preduzeću angažovao lopova da ukloni kompromitujuće dokumente, koji bi mogli da ukažu na nepravilnosti u poslovanju u prethodnom periodu. Dosadašnja revizija poslovanja, kako je za „Blic" izjavio nedavno postavljeni direktor „Stana" Dragoslav Gavrančić, već je otkrila nepravilnosti i njima se trenutno bave poreski inspektori.

- Revizija poslovne dokumentacije je pri kraju. Dosadašnja provera je već dovela do izvesnih indicija o nepravilnosti u poslovanju, zbog čega smo i pozvali poresku inspekciju - rekao je juče Gavrančić. Dok u preduzeću teku dve paralelne istrage, policijska i inspekcijska, Gavrančić je pojačao i mere obezbeđenja u „Stanu".

U preduzeću su uvereni da je muškarca naoružanog pištoljem, koji je u četiri sata ujutro pokušao da obije vrata na jednoj od kancelarija, poslala osoba koja zna način rada i mesto gde se čuvaju najpoverljivija dokumenta.

Začuvši buku, noćni čuvar preduzeća je otišao do kancelarije i video razbojnika u pokušaju da obije bravu. Zatečen, nepoznati muškarac je uperio pištolj u čuvara i zatražio da mu se skloni sa puta. Uplašen ozbiljnom pretnjom, čuvar ga je poslušao i dozvolio mu da pobegne iz zgrade.

Direktor „Stana" je iz bezbednosnih razloga, kao i mogućnosti da će se razbojništvo ponoviti, pojačao mere bezbednosti. Mada i sam veruje da je neko želeo da ukloni kompromitujuća dokumenta, Gavrančić za sada nije mogao da precizira o kojim konkretno papirima je reč.

Policija o ovom slučaju takođe još ništa zvanično nije saopštila, tako da je i dalje nepoznato dokle je stigla istraga o kojoj je obavešten i gradonačelnik Igor Pavličić.

I nakon upornih pokušaja, nismo uspeli da stupimo u kontakt sa Maksimom Vojnovićem, bivšim direktorom „Stana", niti njegovih saradnika iz vremena pre smene. Vojnović, inače kadar DSS, na čelnoj funkciji „Stana" zadržao se puna dva mandata.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.