Radovi na kvalitetnijem vodosnabdevanju i isključenja vode

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Maj.2021, 14:38

Radovi na kvalitetnijem vodosnabdevanju i isključenja vode

Zbog radova na sanaciji havariji bez vode će do 18 časova ostati Trg slobode u Novom Sadu.

Utiskivanjem novih drenova od prohromskog čelika, tačnije četiri drena, dužine 40 do 50 metara i 290 mm prečnika značajno se produžava vek trajanja reni bunara koji će biti održiv od 50 do 100 godina. Radovi neće bitno uticati na vodosnabdevanje, a na ovaj način Novi Sad će biti obezbeđen većom količinim sirove vode za naredni period, sa dosadašnjih 60 litara na 90 do 100 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << litara u sekundi.

Sirova voda sa izvorišta doprema se u Fabriku vode preko dva dovodnika AC DN 700. Vremenom se, usled svakodnevne eksploatacije, na unutrašnjosti cevi talože naslage što smanjuje njihov prečnik, te dovodi do otežane distribucije sirove vode, opterećenja sistema za preradu i povećanja potrošnje električne energije.

Kao najbolje rešenje, na jednoj od ulaznih cevi u Fabrici vode ugradiće se šaht sa pripadajućim elementima koji će omogućiti tehnički jednostavnije i vremenski kraće ispiranje dovodnika sirove vode. Tokom izvođenja ovih radova koji će trajati minimum 48 sati očekuje se slabiji pritisak.

Planirani početak radova očekuje se najkasnije do sredine juna u zavisnosti od vremenskih uslova.

U petak, 21. maja JKP „Vodovod i kanalizacija” počinje sa radovima na održavanju rezervoara u Fabrici vode.

Taj posao spada u redovno održavanje objekata a njegov cilj je da se obezbedi sanitarna ispravnost rezervoara pijaće vode. U pitanju su radovi koje je neophodno izvršiti na svakih 10 godina.

Zbog navedenih radova, postoji mogućnost slabijeg pritiska u distributivnom sistemu od subote, 22. maja do petka, 28.maja.

Iz JKP "Vodovod i kanalizacija" apeluju  na razumevanje i strpljenje jer su svi navedeni radovi kako ističu neophodni zarad sigurnijeg vodosnabdevanja sa izvorišta. Ovi poslovi su deo planskog unapređenja tehničkog sistema kojima se obezbeđuje:

stabilnije vodosnabdevanje cele distributivne vodovodne mreže, veći protok vode kroz dovodnike u pogonu za preradu i visok nivo kvaliteta vode.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Radovi na reni bunaru i u Fabrici vode, ovih dana moguć slabiji pritisak

Izvor: Radio 021, 19.Maj.2021

JKP "Vodovod i kanalizacija" počelo je sa radovima na utiskivanju novih drenova u reni bunar BHD 6 na Ratnom ostrvu.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.