RTV: Obradujte drugare slatkišima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Dec.2014, 11:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RTV: Obradujte drugare slatkišima

Praznici su pravo vreme da budemo humani, a ukoliko želite da izmamite osmeh  mališanima, kojima će ti pokloni i te kako značiti, ne zaboravite akciju „Slatkiš za mog drugara“ , koju organizuje RTV . Slatkiše možete doneti do 30. decembra u hol Radio Novog Sada. 

Pune kutije čokolada, bombona i keksića rezultat su humanosti i solidarnosti Novosađana. A humani su bili i najmlađi. Učenici novosadskih osnovnih škola i ove godine su se pokazali kao dobri drugari. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

"Zadovoljna sam akcijom, ali mislim da smo mi to bolje radili prošlih godina, znam da je kriza, ali mi ne tražimo mnogo. Uvek ima onih koji imaju manje od nas. Treba obradovati one  gde niko nikad nije došao, da ih poseti da im pokloni slatkiš da im pokaže da neko misli na njih", kaže Nevena Vrtulek, organizatorka.

Pored mališana iz SOS dečje kuće, svratišta, onkološkog odeljenja Dečije bolnice i udruženja „LJUBAV, vera, nada“ mislilo se i na decu iz Drljana, Žablja, Kucure i Bačkog Petrovca. Osim novogodišnjih poklona, deca će se obradovati  još nečemu.

"Sa mnom ide još i Deda mraz koji se sastavni deo cele ove priče. On će naravno uveseljavati decu i mogu reći da zaista ima izuzetan kontakt sa njima i oni mu se obraduju. On je neizostavan u tom našem slatkom konvoju", kaže Vrtulek.

Deda Mrazu će 31. decembra društvo praviti  i limanski bećari, mališani iz Osnovne škole "Jovan Popović", koji će sa svojim horom i orkestrom izvesti kratak program za drugare. Akcija i dalje traje, a slatkiše možete ostaviti u holu Radio Novog Sada.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.