Promovisana knjiga Vojvodina direktno

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Dec.2012, 10:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Promovisana knjiga "Vojvodina direktno"

NOVI SAD -

Istoričar Ranko Končar izjavio je sinoć u Novom Sadu da će Vojvodina od Srbije dobiti onoliko autonomije koliko uspe da "otme". "Stara misao da će Vojvodina u državno-pravnom smislu dobiti samo ono što otme, veoma je aktuelna i danas", rekao je Končar u Skupštini Vojvodine, na promociji knjige Miroslava Ilića "Vojvodina direktno".

On je ocenio da se Vojvodini već 20 godina pokušava nametnuti duboko konzervativna, nacionalistička matrica.

Novinar >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Dimitrije Boarov rekao je da se pune 24 godine ideja autonomije Vojvodine ponižava, ali je ocenio da je ta ideja uprkos svemu preživela što svedoči o tome da ona ima "vitalnosti i života".

"Vojvodina je istorijska pokrajina, a rasprava o tome da li je Novi Sad glavni grad ili je sedište pokrajine je idiotska. To je nasilje nad razumom", kazao je Boarov.

On je ocenio da je u toku politička, ekonomska, kulturna, obrazovna, civilizacijska devastacija Vojvodine.

Književnik Nedim Sejdinović ocenio je da ideja Vojvodine ima energiju i nije osuđena na propast, "kako bi to neki voleli".

"Beogradski nacionalisti bi najradije zabranili reč Vojvodina", rekao je Sejdinović.

Autor knjige Miroslav Ilić ocenio je da bi u Vojvodini trebalo da se raspiše referendum, na kojem bi se građani izjasnili o tome kakvu autonomiju pokrajine žele.

"To nije secesionizam, već odgovor na pitanje kako bi ova država Srbija trebalo da izgleda", rekao je Ilić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vojvodini autonomije koliko "otme"

Izvor: OkRadio.rs, 19.Dec.2012

Istoričar Ranko Končar izjavio je u Novom Sadu da će Vojvodina od Srbije dobiti onoliko autonomije koliko uspe da "otme". "Stara misao da će Vojvodina u državno-pravnom smislu dobiti samo ono što otme, veoma je aktuelna i danas", rekao je Končar u Skupštini Vojvodine, na promociji knjige Miroslava...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.