Promenljivo oblačno, jak vetar, moguća kiša

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Okt.2020, 00:20

Promenljivo oblačno, jak vetar, moguća kiša

U Srbiji promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima. Ujutro i pre podne kiša i pljuskovi s grmljavinom na zapadu i severozapadu Srbije, a kasnije u toku dana mogući su kao lokalna pojava i u ostalim krajevima, osim na jugu i jugoistoku, gde će se zadržati suvo, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHZS).

Duvaće vetar iz različitih smerova - u većem delu zemlje i dalje južni, u košavskom području i na planinama umeren i jak, a na jugu Banata i olujni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << s tendencijom slabljenja tokom popodneva, dok ce na zapadu i severozapadu Srbije vetar biti znatno slabiji i u kratkotrajnom skretanju na severozapadni.

Najniža temperatura od 10 do 20 stepeni, a najviša od 22 u Negotinskoj krajini do 31 stepena na jugoistoku Srbije.

U Beogradu promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i relativno toplo, ali i uz mogućnost kratkotrajnog pljuska s grmljavinom u pojedinim delovima grada ili okoline.

Južni i jugoistočni vetar u slabljenju i u kratkotrajnom skretanju na zapadni.

Najniža temperatura oko 20, a najviša oko 27 stepeni.

U Srbiji u ponedeljak promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i toplo, a kratkotrajni pljuskovi s grmljavinom biće lokalnog karaktera. Na planinama i u košavskom području duvaće umeren i jak, a na jugu Banata i olujni jugoistočni vetar.

Padavine će biti češće u utorak i sredu uz osveženje u svim krajevima (za pet do osam stepeni), ali i uz slabljenje vetra.

U četvrtak prestanak padavina i delimično razvedravanje, a u petak i za dane vikenda pretežno sunčano uz porast temperature.

Više o vremenu možete da saznate ovde.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.