Profesionalni vozači - deficitarno zanimanje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Okt.2018, 15:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Profesionalni vozači - deficitarno zanimanje

Poslednjih godina u Srbiji se beleži značajan nedostatak profesionalnih vozača, dok poslodavci imaju poteškoće da pronađu kadrove, kako za domaći tako i za međunarodni transport.

Iz tog razloga u Tehničkoj školi ''Mihajlo Pupin'' u Inđiji proveravali smo kakva je zainteresovanost omladine za ovo može se reći deficitarno zanimanje.

Tehnička škola ''Mihajlo Pupin'' u Inđiji u ovoj školskoj godini upisala je jedno odeljenje smera vozač motornih vozila i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kažu nam da se ovaj smer svake godine bez problema popuni.

Ipak, učenici iako žele da se bave ovim poslom, najčešće planiraju odlazak u inostranstvo.

Prema rečima direktora škole, učenici ovde imaju priliku da steknu profesionalnu i potpunu obuku, kakvu ne mogu pronaći u auto-školama.

Osim u Srbiji, profesionalnih vozača motornih vozila nedostaje i u regionu, ali i čitavoj Evropi, što dovodi do toga da mladi ljudi u potrazi za zaposlenjem odlaze preko granice, za šta kao razlog najčešće navode mesečna primanja koja su viša nego u Srbiji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.