Izvor: Magyar Szó, 22.Avg.2014, 20:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pripreme za početak školske godine

Pripreme za početak školske godine Magyar Szó online

2014. augusztus 22., 19:08

0

Često se roditelji odlučuju da za svoju decu nabave polovne udžbenike od predhodnih generacija, mada ranija izdanja ne odgovaraju uvek i u potpunosti potrebama dece. Slična je situacija i sa radnim sveskama: ukoliko su one ispunjene, profesori ih ne prihvataju. Nažalost, često se dešava da se sve to ispostavi tek onda kada školska godina već počne.

Za srednjoškolce >> Pročitaj celu vest na sajtu Magyar Szó << koji nastavu pohađaju na mađarskom jeziku problem i dalje predstavlja nabavka udžbenika: u slučaju pojedinih predmeta se još uvek koriste udžbenici izdati krajem devedesetih godina. Istovremeno je za đake mađarske nacionalnosti objavljen potpuno novi udžbenik za srpski jezik, kao i radna sveska za isti predmet.

Cene udžbenika se nisu znatno povećale u odnosu na prošlu godinu, za pojedinu knjigu se mora izdvojiti od 600-700 dinara, dok su radne sveske nešto jeftinije.

U toku je i nabavka pribora za školu. Pojedine prodavnice su već sredinom avgusta počele sa prodajom školskih torbi i ostalih potrepština. Jeftinije torbe se uz malo sreće mogu kupiti već za 1000 dinara, ali su lepši modeli skuplji i koštaju od 1500-2000 dinara, mada se mogu naći i za 3-5 hiljada dinara. Slična je situacija i sa peratonicama čija cena varira od 150-200 dinara pa sve do 700-1000 dinara. Cena flomastera zavisi od debljine i od toga koliko boja jedna kutija sadrži, a kreću se od 80 do 600 dinara. Vodene bojice koštaju od 150-200, a tempere od 200-300 dinara.

Obične sveske malog formata se mogu naći i za deset dinara, dok su deblje između 40 i 70 dinara. Sveske velikog formata koštaju čak 200 dinara.

Értékelem a cikket:

0 - Tetszik a cikk      0 - Nem tetszik a cikk

Nastavak na Magyar Szó...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Magyar Szó. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Magyar Szó. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.