Pretukao kontrolorku na parkingu

Izvor: Blic, 05.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pretukao kontrolorku na parkingu

Kontrolorka „Pauk servisa" Renata Popović brutalno je pretučena na svom radnom mestu na parkingu na uglu Slovačke i Valentina Vodnika. Posle 15 godina radnog veka, nije ni slutila da će tog popodneva Zlatko Sedlar iz Novog Sada, „nezadovoljni" vozač „fijata", biti spreman da je išamara i izudara pesnicama.

Kada je Sedlar došao na parking i na šoferšajbni automobila zatekao doplatnu kartu prvo je počeo da viče i da vređa kontrolorku, a potom je i fizički nasrnuo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na nju. Udarao ju je pesnicom, šamarao, a potom je počeo da je davi trakom od akreditacije koju radnici „Parking servisa" nose oko vrata. Nesrećnu ženu je spasla grupa momaka koja je u tom momentu prolazila ulicom. Posle napada otišla je u ambulantu, gde su joj konsultovane lakše povrede. Zadobila je nekoliko modrica, a juče nije bila raspoložena da priča o incidentu jer kaže da se još oseća ugruvano, veoma uplašeno i uznemireno.

- Ovo je prevazišlo svaku meru. Napadnut je radnik na radnom mestu i napadnuta je žena. Sve se to dešava u gradu kulture. Renata je jadna od najboljih radnika. Došla je iz Mostara i na sve načine se bori da izdržava svoju porodicu. Zbog upale pluća mesec dana je bila na bolovanju, čak je i ranije došla na posao, a sada zbog napada vandala mora ponovo da leži kući - kaže Radovan Jeknić, portparol „Parking servisa".

U ovom javnom preduzeću kažu da im je Zlatko Sedlar od ranije poznat. Zbog neplaćanja doplatnih karti, u evidenciji „Parking servisa" čak 13 puta se pojavljuje njegovo ime. Da ironija bude veća, doplatnu kartu nije napisala Popovićeva, nego radnik „Parking servisa" iz prethodne smene.

Pre nego što je Sedlar nasrnuo na nju ona ga je fotografisala fotoaparatom koji kontrolori na terenu imaju uz sebe. Na osnovu ove fotografije, na kojoj se jasno vidi broj registarskih tablica automobila, policija je brzo pronašla nasilnika i privela ga. On je juče u skraćenom postupku saslušan pred istražnim sudijom, koji ga je kaznio novčanom kaznom od 10.000 dinara.

Radnici „Parking servisa" često imaju problema sa vozačima koji negoduju zbog naplate parkinga. Prošlog leta napadnut je kontrolor na Trgu galerija, a jesenas je jedan vozač probio naplatnu rampu na parkingu kod „Spensa".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.