Predsednik opštine Žabalj demantovao glasine o dolasku migranata: Biće krivičnih prijava

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Maj.2020, 08:20

Predsednik opštine Žabalj demantovao glasine o dolasku migranata: Biće krivičnih prijava

U cilju sprečavanja širenja dezinformacija a samim tim i panike, a na osnovu plasiranja vesti na društvenim mrežama da će veći broj migranata biti nastanjen na teritoriji opštine Žabalj, predsednik ove Opštine Čedomir Božić apelovao je na sve sugrađane da ovakve i slične informacije shvate kao dezinformaciju, odnosno kao lažnu vest.

"Informacije koje se plasiraju na društvenim mrežama, kao i usmenim putem su apsolutno netačne, zlonamerne i objavljuju se zarad prikupljanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << jeftinih političkih poena usred kampanje za izbore koji slede. Zbog toga su nadležne službe Opštine Žabalj obavestile policiju, a protiv lica koje ovakve informacije plasiraju u javnost biće podnete prijave zbog krivičnog dela izazivanja panike i nereda", rečeno je u službi za odnose sa javnošću Opštine Žabalj.

Predsednik opštine Žabalj je poručio svim žiteljima da ne brinu zbog ovih lažnih vesti i da će nadležne službe ove Opštine u saradnji sa policijskom stanicom u Žablju preduzeti sve neophodne mere da se ovakav način dezinformisanja društva zaustavi, a samim tim i podsticanja straha kod stanovništva.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.