Predsednik: Samo jednu metu imaju i ovde i u Prištini – mene

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Dec.2019, 12:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik: Samo jednu metu imaju i ovde i u Prištini – mene

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je Aljbin Kurti sa svoja tri principa za dijalog, počeo da se bavi kadrovskim pitanjima u Beogradu, ali i da je očigledno da se u Prištini vodi ista kampanja protiv njega kakva se vodi i u Beogradu.

"To što je rekao meni je kompliment, jer se protiv mene vodi kampanja kao o velikom izdajniku, i ta kampanja je ista kao i ovde. Sve što mi rade ovde, isto rade i u Prištini. Samo im je jedna meta, a slučajno sam to ja, nikog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << drugog ne pominju", rekao je Vučić.

"Da neće mene da vidi preko puta, to je u redu. Dobro je da je počeo da se bavi kadrovskim pitanjima i ko će u dijalogu predvoditi našu delegaciju", ironično je primetio.

Istakao je da je inače dobro da Albanci celoj međunarodnoj zajednici kažu da su oni ti koji odlučuju ko će u ime Beograda da pregovaraju.

On je uveren da Kurti ima i problem kako da se suoči sa njim posle pretnji koje je izrekao njegovoj maloletnoj ćerki.

"Brine se kako ću da mu odgovorim, tom velikom junaku, što žensku decu vređa. Zato nije siguran kako bi susret izgledao", dodao je on.

Vučević podnosi prijavu za Jovanjicu, da se utvrdi istina

Vučić je izjavio da će potpredsednik SNS Miloš Vučević u ponedeljak podneti krivičnu prijavu protiv njega i njegovog brata Andreja Vučića zbog slučaja Jovanjica, kako bi se nadležni organi pozabavili tim slučajem i da se konačno otkrije istina.

"Andrej nikada nije čuo, ni video uhapšenog vlasnika Jovanjice Predraga Koluviju", rekao je Vučić i dodao da slučajno nije, a i da jeste - ne vidi kako bi to značilo bilo kakvu njegovu odgovornost za ono što se dogodilo u Jovanjici.

Kako je rekao, opozicija je iznela navode da su neki pozivi navodno bili upućeni njegovom bratu, misleći da će on sam da pobegne od teme.

Dodao je i da to što je Koluvija boravio na nekom privrednom forumu u Moskvi, kao deo neke delegacije, ništa ne dokazuje, jer je bio ozbiljan privrednik, koji je izvozio organsku hranu, povrće, ali da je uhapšen čim je prekršio zakon.

Vučić je ponovio da opozicija u odsustvu politike iznosi neistine i da za takve navode nema dokaze, te da će baš zbog toga što mu je stalo da se istina utvrdi dati mogućnost nadležnim organima da to provere.

"Vučević će podneti prijavu protiv mene i Andreja zbog Jovanjice, da nas nadležni saslušaju i donesu zaključke", rekao je Vučić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Kurti počeo da se bavi kadrovskim pitanjima u Beogradu

Izvor: RTS, 07.Dec.2019

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je Aljbin Kurti sa svoja tri principa za dijalog počeo da se bavi kadrovskim pitanjima u Beogradu. . Aleksandar Vučić je, komentarišući tri principa Aljbina Kurtija za...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.