Predavanje o životu i delu matematičara Kurta Gedela

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Dec.2014, 20:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predavanje o životu i delu matematičara Kurta Gedela

U okviru projekta KULTUS 04 - mesec kulture na univerzitetu, u ponedeljak 22. decembra, u Amfiteatru 1 na Prirodno-matematičkom fakultetu, predavanje "Veliki mali čovek iz Brna" održaće prof. dr Siniša Cvetković.

Na predavanju će se govoriti u životu i delu Kurta Gedela, jednog od najvećih matematičara dvadesetog veka. Gedel je rođen u Brnu, studirao i doktorirao u Beču, pred sam početak drugog svetskog rata obreo se na Prinstonu. Družio se sa Albertom Ajnštajnom. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Njegov rezultat o nekompletnosti aritmetike, kao zemljotres, uzdrmao je temelje matematike.

Predavanje počinje u 20 časova.

Projekat KULTUS 04 - mesec kulture na univerzitetu realizuje Akademsko kulturno-umetničko društvo "Sonja Marinković".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.