Pravoslavlje na internetu deseti put u Beočinu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Nov.2015, 06:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pravoslavlje na internetu deseti put u Beočinu

Deseta međunarodna izložba fotografija "Pravoslavlje na internetu" biće otvorena sutra u 19 časova u Domu kulture u Beočinu.

Prva nagrada za fotografiju pripala je Gordani Lakić iz Višegrada, iz Bosne i Hercegovine. Drugom nagradom nagrađen je Aleksa Stojković iz Beograda, a treća je pripala Vladimiru Mijailoviću iz Požege.

Najbolju kolekciju fotografija na ovogodišnjem konkursu imala je Margarita Fedina iz Rusije. Drugu nagradu za kolekciju osvojio je Milan >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Zvekić iz Zrenjanina, a treća nagrada za kolekciju pripala je Adamu Falkowskom iz Poljske.

Žiri u sastavu Dušan Živkić i Siniša Bubnjević pohvalio je radove autora u obe konkurencije. Za fotografiju su istakli dela Darka Marića iz Bukovca, Mirka Jovića iz Vršca, Jana Vala iz Novog Sada i Sergeya Fandikova iz Ukrajine. Za kolekciju fotografija pohvale su dobili: Goran Kulezić iz Lešnice, Dimche Korunoski iz Makedonije i Dejan Miloradov iz Novog Sada.

Drugu godinu za redom u znak sećanja na idejnog tvorca ove izložbe Savu Dragojlovića ustanovljena je nagrada  koja nosi njegovo ime. Nagrađenu fotografiju snimio je Goran Kulezić iz Lešnice.

Učešće na ovogodišnjoj jubilarnoj izložbi uzelo 70 autora iz devet zemalja ( Rusija, Poljska, Ukrajina, Makedonija, Bosna i Hercegovina, Australija, Švajcarska, Crna Gora, Srbija) iz 23 grada Srbije sa 306 fotografija. Žiri je prihvatio 194 fotografije 68 autora.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.