Potrošili novac, domaćinstava bez gasa

Izvor: Blic, 20.Feb.2009, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potrošili novac, domaćinstava bez gasa

Srđan Stojanović

KOVIN - Projekat gasifikacije kovinskih sela u koji je uloženo 200 miliona dinara propao je pa je 300 zainteresovanih domaćinstava i dalje bez gasa. Vladimir Milojević, direktor JP „Kovin-gas", i Srđan Stojanović, član Privremenog organa za neuspeh ovog posla, prozvali su bivšu vlast „Da nam svima bude bolje, SRS, SPS-PUPS". S druge strane, Sava Krstić, bivši predsednik opštine i inicijator gasifikacije, kaže za „Blic" da bi nesuđeni >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << korisnici gasa na odgovornost trebalo da pozovu Milojevića.

Krstić kaže da su za bankarski kredit od 160 miliona dinara, koji su utrošeni za gasifikaciju, glasali i sadašnji članovi Privremenog organa Slavko Branković, Srđan Stojanović i Blagoje Bogdanović, u svojstvu nekadašnjih odbornika.

Krstić optužuje Milojevića i kaže da je on sve vreme nastojao, suprotno Zakonu, da sakrije manjkavosti projekta.

- On je jedini znao da je projekat neupotrebljiv i da se po njemu ne može ništa izgraditi pa je urađen drugi, zbog čega su radovi na gasifikaciji zakasnili i poskupeli - ističe Krstić.

Krstić kaže i da je Milojević kao direktor „Kovin-gas" prodavao gas neplatišama. Zbog nemogućnosti da se ti dugovi naplate, direktor „Kovin-gasa" je uzimao kredite i investirao bez odluka organa upravljanja.

- Zato je trebalo da bude smenjen, ali umesto toga promenjena je dotadašnja opštinska vlast - naglašava Sava Krstić.

Milojević sam sebi prodaje gas

Sava Krstić navodi da je Milojević istovremeno direktor preduzeća JP „Kovin-gas" koje prodaje gas i privatne firme „Te Kontrols" koja kupuje ovaj energent. Tako ispada da direktor Milojević sam sebi prodaje gas.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.