Poslanici posetili Odred Žandarmerije u Novom Sadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Sep.2021, 18:44

Poslanici posetili Odred Žandarmerije u Novom Sadu

Članovi Odbora za kontrolu službi bezbednosti i Odbora za odbranu i unutrašnje poslove posetili su Odred Žandarmerije u Novom Sadu, gde im je komandant Žandarmerije general Dejan Luković predstavio ljudske i materijalne kapacitete sa kojima raspolaže Žandarmerija.

Upoznao ih je i sa funkcionisanjem jedinice i dosadašnjim rezultatima rada i njenom tehničkom opremljenošću.

U prisustvu generala Lukovića i pukovnika Miće Kljajića, komandanta Odreda pripadnici >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Žandarmerije izveli su taktičko-pokaznu vežbu i predstavili osnovne elemente naoružanja i opreme kojima Odred raspolaže.

Članovi skupštinskih odbora imali su priliku da se neposredno uvere u kapacitete Odreda Žandarmerije, taktičku obučenost i fizičku spremnost pripadnika jedinice kroz izvođenja taktičko-pokaznih vežbi.

Narodni poslanici upoznali su se sa borbenom tehnikom, naoružanjem i opremom koju pripadnici jedinice koriste u vršenju svojih svakodnevnih zadataka i imali priliku da razgovaraju sa pripadnicima Žandarmerije i da se uvere u njihovu spremnost, obučenost i sposobnost da odgovore na sve izazove i pretnje bezbednosti.

Članovi oba odbora istakli su da Žandarmerija predstavlja važan segment sektora bezbednosti, te da je u prethodnom periodu pokazala spremnost da odgovori na sve zadatke koji se pred nju postave.

Trenutna politička situacija u kojoj se Srbija nalazi i pretnje sa kojima se suočavaju naši građani na Kosovu i Metohiji pokazuje da je neophodno nastaviti sa ulaganjem u ljudske i materijalne kapacitete sektora bezbednosti koji predstavlja neophodan činilac daljeg razvoja i napretka države, navedeno je u saopštenju koji je dostavljen medijima.

Ispred Žandarmerije generalu Lukoviću je predsednik Odbora za kontrolu službi bezbednosti Igor Bečić uručio plaketu Odbora i naglasio da su pripadnici Žandarmerije do sada nebrojeno puta pokazali da su u svakom trenutku spremni da brzo i efikasno reaguju u zaštiti bezbednosti građana, bez obzira na uslove i okolnosti u kojima izvršavaju svoje zadatke.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.