Porušili prodavnicu bez znanja trgovaca

Izvor: Blic, 11.Nov.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porušili prodavnicu bez znanja trgovaca

Veleprodajni objekat firme za prodaju pića‚ „Zeremski'' u Dositejevoj ulici 2 delimično je srušen proteklog vikenda, a iz magacina, kako navodi vlasnik, nestali su roba i inventar vredni više od 10 miliona dinara. Oštećena zgrada je inače u vlasništvu „Poslovnog prostora", a pravni zastupnici preduzeća „Zeremski" za rušenje optužuju radnike preduzeća „Interprogres inženjering", koje na istoj parceli namerava da izgradi višespratnicu.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

U kući gde je smeštena veleprodaja alkoholnih i bezalkoholnih pića nedostaje oko 25 metara zida. Pošto od subote po podne do nedelje ujutru niko iz ove firme nije znao šta se dogodilo, iz radnje je, kako navode u „Zeremskom", pokradeno piće i druge stvari. Pretpostavlja se da su se fasadni i nekoliko pregradnih zidova obrušili posle pripreme terena za gradnju stambene zgrade u neposrednoj blizini kuće.

Advokat preduzeća „Zeremski" Predrag Bogovac kaže da je „obavešten da je za rušenje odgovorna kompanija firma ‚Interprogres inženjering', koja na datoj parceli treba da gradi stambeno-poslovni objekat".

- U objektu nije bilo nikoga između subote u 14 sati i ponedeljka u 8 sati, tako da pretpostavljamo da je u tom periodu kuća oštećena i iz nje odneto piće i drugi inventar. Očigledno je da je ovo model ponašanja investitora u ovom gradu, koji neko i dozvoljava, pa bi nadležni državni organi morali nešto da preduzmu povodom ovog slučaja kako to ne bi bio primer drugim investitorima da mogu sami da sruše objekte bez saglasnosti vlasnika i onda čekaju sudski spor - kaže Bogovac.

On kaže i da je u ime „Zeremskog" podneo prijavu građevinskoj inspekciji i policiji, kao i da sprema i privatnu tužbu ako krivični proces ne bude pokrenut po službenoj dužnosti.

Vlasnik srušenog objekta je „Poslovni prostor", a „Interprogres inženjering" je od tog gradskog preduzeća dobio saglasnost za izgradnju nove zgrade, ali uz uslov da se dogovori sa „Zeremskim" oko privremenog iseljenja dok traju radovi. Dogovor o iseljenju iz kuće između „Zeremskog" i „Interprogres inženjeringa", međutim, još nije postignut.

Zamenik direktora ‚'Poslovnog prostora'' Marko Cvijan je za Radio 021 izjavio da je „Interprogres inženjering" kao investitor dužan da „Poslovnom prostoru" u novoj zgradi obezbedi prostor veće kvadrature, po principu jedan prema jedan i po.

- Mi se obavezujemo da, kada se završi novi objekat, ponudimo našem zakupcu, firmi „Zeremski", da se useli nazad, ukoliko želi. Interes investitora je da se o tome dogovori mirnim putem kako se gradnja ne bi usporila sudskim procesom - kaže Cvijan.

U preduzeću „Interprogres inženjering" juče nije bilo moguće dobiti izjave povodom ovog događaja, a ni direktor Milinko Mićković nije bio dostupan za komentar.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.