Portal Bebac počeo sa internet školom za trudnice

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Apr.2020, 17:23

Portal Bebac počeo sa internet školom za trudnice

Zbog opterećenosti zdravstvenog sistema i situacije u kojoj se trenutno nalazimo, znatno je teže ići na redovne lekarske preglede, vežbe i terapije. Žene koje su u drugom stanju su u velikoj meri pogođene ovim merama. Međutim, pomoć su dobile putem interneta na sajtu Bebac.

Od uvođenja vanrednog stanja zbog preventivnih mera prestale su sa radom redovne škole za trudnice. Kako bi se pomoglo ženama koje su u drugom stanju, portal Bebac je počeo sa internet školom za >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << trudnice, koja se emituje uživo na njihovoj fejsbuk stranici.

„Do sada za samo nedelju dana preko 150 hiljada pregleda imaju Bebac live emisije. Dva puta nedeljno su za sada vežbe za trudnice. Ono što je za njih sada važno jeste da budu aktivne jer smo ograničeni kretanjem. Kroz te vežbe one svoje telo pripremaju za porođaj, a pored toga u okviru škole za trudnice bavimo se i svim onim fazama kroz koje porođaj prolazi, bavimo se vežbama disanja“, kaže Jasmina Mihnjak.

Za vreme trajanja pandemije svi ljudi su više izloženi stresu nego obično, ali su trudnice zbog drugog stanja u kom se nalaze još osetljivije i verovatno mnogo teže prolaze kroz ovaj period. Iz tog razloga portal Bebac je organizovao i psihološku pomoć i podršku porodicama koje očekuju prinovu.

„Ono što bih ja napomenula jeste da su sva ta osećanja i emocije koje doživljavamo negde normalna i da one ne treba dodatno da brinu oko toga kako sada to utiče na bebu. To je vrlo često pitanje sada, da li sada ovaj stres i ovo kroz šta sada prolazimo utiče na bebu, mislim da je važno da budemo u skladu sa svojim emocijama i da ih prihvatimo, ali i da se usredsredimo na one stvari koje možemo da promenimo. Ono na šta možemo da utičemo sada jeste da se u svom domu sada pripremamo za porođaj i da se pripremamo za sve ono što će doći, jer ova epidemija će proći, a bebac nam ostaje za ceo život. Dakle to je negde naš savet da se što više usredsredimo na to i što manje da imamo nekih negativnih vesti“, dodaje Jasmina Mihnjak.

Portal Bebac je i pre uvođenja vanrednog stanja pružao važne informacije i korisne savete. Verujemo da će i u budućnosti biti važan partner svim roditeljima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.