Porodični obroci sprečavaju gojenje kod dece

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Okt.2014, 11:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porodični obroci sprečavaju gojenje kod dece

Mirni porodični obroci s pozitivnom atmosferom mogu da spreče nakupljanje suvišnih kilograma kod dece, objavili su američki naučnici.

Istraživanje sprovedeno na Univerzitetu Minesota sugeriše da deca odrasla u porodicama u kojima nedostaje pozitivna atmosfera oko porodičnog stola imaju znatno veće šanse za gojaznost.

Podaci objavljeni u stručnom časopisu "Pediatrics" zasnivaju se na proučavanju video snimaka obroka 120 porodica.

Inače, češći >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << porodični obroci su već ranije povezani s manjim rizikom za gojaznost kod dece, a sada se potvrdilo da je prekomerna telesna masa češća kod dece koja imaju običaj da jedu u svojoj sobi umesto sa ostalim članovima porodice.

Pored toga, obroci su kod dece s viškom kilograma u proseku trajali kraće nego kod dece s preporučenom telesnom masom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

PORODIČNI RUČAK: Ako jedete sa familijom bićete mršaviji!

Izvor: Kurir, 15.Okt.2014

Istraživanje sprovedeno na Univerzitetu Minesota sugeriše da deca odrasla u porodicama u kojima nedostaje pozitivna atmosfera oko porodičnog stola imaju znatno veće šanse za gojaznost..VAŠINGTON - Mirni porodični obroci s pozitivnom atmosferom mogu da spreče nakupljanje suvišnih kilograma kod...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.