Pomoć za radnike novosadskih javnih preduzeća

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Nov.2017, 11:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomoć za radnike novosadskih javnih preduzeća

Oko 5 hiljada radnika novosadskih javno komunalnih preduzeća dobiće solidarnu pomoć, odnosno po više od 22 hiljade dinara, odlučeno je danas u Skupštini grada.

Jedokratnu pomoć, neće dobiti jedino JKP Stan, uz obrazloženje da na njihovom računu nema dovoljno novca. Novosadski odbornici danas su raspravljali i o izveštaju o izvršenju budžeta u prvih devet meseci ove godine.

Iako smatraju da je svaka pomoć radnicima dobrodošla, deo opozicije nije glasao ni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za ni protiv predloga da se zaposlenima novosadskih javno komunalnih preduzeća dodeli jednokratna, solidarna pomoć.

Jednokratna novčana pomoć predviđena je aneksom republičkog kolektivnog ugovora na osnovu kojeg bi svi zaposleni u preduzeću trebalo da dobiju jednaku sumu.

Što se budžeta tiče, tokom prvih 9 meseci ove godine u njega se slilo blizu 19 milijardi dinara i to je od 98 odsto od planiranog. S druge strane trošenje gradskog novca je u velikom zaostaku. Rashodi su tek nešto više od 10 milijardi, što je oko 53 odsto od planiranog za taj period. U izveštaju se navodi da su uzroci loše realizacije proceduralni razlozi, rokovi i nedovršene javne nabavke.

Na dnevnom redu sednice, između ostalog, našao se i izveštaj o realizaciji investicija Spensa za prvih šest meseci, razmatran je plan Begeča, kao i predlog da se promeni program rada Sterijinog pozorja, da bi se 300.000 dinara preraspodelilo za druge namene.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

FOTO: Odbornici odobrili isplatu po 22.000 radnicima javnih preduzeća

Izvor: Radio 021, 24.Nov.2017

Nakon duže rasprave, Skupština grada je, glasovima vladajuće većine, odobrila isplatu solidarne pomoći za više od 4.000 radnika javnih preduzeća u visini od 22.620 dinara...Odluka je doneta na predlog Gradskog veća i na osnovu prethodno potpisanog kolektivnog ugovora sa javnim preduzećima na...

Nastavak na Radio 021...

Novi Sad loše skockao budžet, pa sada radnicima deli višak

Izvor: N1 televizija, 24.Nov.2017

Odbornici Skupštine Novog Sada izglasali su predlog da radnici najvećeg broja javno-komunalnih preduzeća budu jednokratno počašćeni sa blizu 23.000 dinara iz budžeta...Izvor: N1..Pomoć će dobiti radnici onih gradskih preduzeća koja finansijski dobro stoje. U lokalnoj opoziciji veruju da se...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.