Policija tri nedelje čuva ručnu bombu

Izvor: Blic, 06.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija tri nedelje čuva ručnu bombu

ZRENJANIN - Kuću Iva Mihaljevića u Zrenjaninu, u Ulici Žarka Turinskog broj 69, već tri nedelje čuva zrenjaninska policija. Razlog policijske danonoćne straže ispred kapije na periferiji Zrenjanina je bomba koju je penzioner čerencem upecao u Begeju sa Principovog mosta i doneo je kući u praznu kočinu gde inače ostavlja pecaroški pribor i bicikl. Zbog bezbednosti, kočini niko ne sme da prilazi, ni gazda Ivo, ni ukućani, supruga Luca i ćerka Lucija, a policajac ispred kuće novinarima >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ne dozvoljava nikakvo snimanje i slikanje bombe.

Kočina se nalazi u dnu dvorišta, svega desetak metara iza kuće, i isto toliko od susedne kuće pa ni komšiluk više mirno ne spava. U policiji kažu da će straža ispred kuće Mihaljevića ostati sve dok se bomba ne demontira, što je u nadležnosti Ministarstva odbrane koje nikako da pošalje stručnjake.

- Naše je da obezbedimo mesto gde se nalazi eksplozivna naprava da se neko ne bi povredio u slučaju da eksplodira, a sve ostalo je u nadležnosti Ministarstva odbrane jer jedino oni imaju ekipu koja uništava minskoeksplozivna sredstva. Mi smo Ministarstvo odbrane na vreme obavestili, a kada će oni doći, to ne možemo znati - naveo je Željko Štrbac iz policije. napominjući da ministrarstvo odbrane ima svega jednog ili dva stručnjaka za ove poslove.

Posle tri nedelje, život porodice Mihaljević se iskomplikovao jer više im ni komšije ne navraćaju, što iz straha od moguće eksplozije, što zbog policijske straže.

- Postalo je neizdržljivo jer skoro će Božić, Nova godina, treba 11 dece da nam dođe u goste. Ko će njih kontrolisati? - pita se Mihaljević prisećajući se kako je do svega došlo.

- Ja sam te nedelje krenuo biciklom na pecanje. Zbog jakog vetra nisam otišao na most kod Kleka već sam se zaustavio na Principovom mostu. Zabacio sam čerenac i vidim nešto se zakačilo. Mislim školjka je. Otresao sam čerenac tri puta udarajući ga o zid mosta. Neće školjka da otpadne. Kad sma izvadio čerenac, vidim bombu. Stara, sva pozelenela. Okrenem, obrnem, stavim je u ruksak i donesem kući u kočinu - priča Ivo.

- Tek za koji dan sam prijavio policiji da sam upecao bombu. Da sam znao za proceduru, odneo bih im bombu u kancelariju i sad mi ne bi straža stajala ispred kuće - kaže Ivo Mihaljević.

- Žao mi je i ovih momaka koji napolju dežuraju, hladno je a kad uključe motor onda se troši gorivo, a i mi ne možemo da spavamo. Sprijateljili smo se sa njima iako oni po pravilima službe odbijaju kafu i čaj - priča Luca.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.