Poledica na mnogim drumovima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jan.2013, 14:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poledica na mnogim drumovima

NOVI SAD -

Slab sneg koji provejava u većem delu Srbije, u nižim predelima se ne zadržava na kolovozu, ali je kolovoz mokar, pa zbog nižih temperatura poledica predstavlja veliku opasnost u vožnji i pored neprestanih intervencija i preventivnog posipanja kolovoza što čini zimska služba JP "Putevi Srbije".

Prema informacijama "Puteva Srbije", nema neprohodnih puteva. Na auto-putevima kolovoz je mestimično mokar.

Na državnim putevima prvog i drugog prioriteta >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Vojvodini, kao i u nižim predelima centralne, istočne i južne Srbije prohodnost puteva je dobra, kolovoz je mokar ili pod mestimično slabim raskvašenim snegom.

Zimske službe su, prema izveštaju AMS S, neprestano na terenu, u toku su intervencije, a obavezna je upotreba zimske opreme.

Na putevima II prioriteta, ka zimskim turističkim centrima i u planinskim predelima centralne, istočne i južne Srbije ima snega do pet cm na kolovozu. Preko planinskih prevoja duva pojačan vetar koji na pojedinim deonicama stvara manje snežne nanose.

Temperaturne razlike i padavine prethodnih dana uslovljavaju i učestaliju pojavu odrona na putevima kroz klisure i useke, odnosno pored kamenih kosina.

Na deonicama na kojima se izvode radovi, odnosno na kojima su prisutni putari sa mehanizacijom, režim saobraćaja je izmenjen i usporen, pa se vozačima preporučuje da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju i da brzinu kretanja vozila prilagode uslovima na putu.

Na graničnim prelazima zadržavanja putničkih vozila su oko pola sata.

Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije, prethodnog dana na putevima u Srbiji evidentirano je 96 saobraćajnih udesa, u kojima su 42 osobe povređene. U Beogradu su zabeležene 42 nezgode u kojima je osa, osoba povređeno.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.