Pokrajinski sekretar Sofić posetio opštinu Bačka Topola

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Apr.2021, 17:10

Pokrajinski sekretar Sofić posetio opštinu Bačka Topola

Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, Aleksandar Sofić, razgovarao je danas sa predsednikom opštine Bačka Topola Adrianom Satmarijem o trenutnom stanju, mogućnostima i potrebama te opštine.

Tema su bile i primene Plana razvoja lokalnih samouprava za predstojeći period i učešću lokalnih samouprava na konkursima za povlačenje sredstava iz dostpunih EU fondova.

S tim u vezi Sofić je naglasio da su aktivnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Sekretarijata usmerene u pravcu izgradnje efikasne i savremene lokalne samouprave i predlaganje mera za modernizaciju rada lokalne samouprave.

Resorni sekretar je naveo da je Bačka Topola dobar primer opštine koja aktivno uzima učešće u svim konkursnim aktivnostima koje sporovodi Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu.

"U prilog tome govori i činjenica da su predstavnici opštine Bačka Topola prepoznali i značaj uvođenja eUprave i delegirali predstavnike koji su nedavno u Novom Sadu i Kragujevcu prošli obuke za korišćenje postojećih i novih informacionih usluga koje bi trebalo da zažive u narednom periodu", rekao je Sofić.

Poručio je da će u predstojećem procesu izrade planova razvoja u loklanim samoupravama, osim tematskih radnih grupa za nadzor i praćenje i učešća Razvojne agencije Vojvodine u ovom procesu, veliku ulogu imati i jasna i transparentna komunikacija sa predstavnicima loklanih samouprava.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Subvencije od 34 miliona za projekte lokalnog razvoja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Apr.2021, 16:12

Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić uručio je danas ugovore vredne 34 miliona dinara predstavnicima 36 opština i gradova koji su pravo na sredstva ostvarili na osnovu Konkursa za sufinansiranje izrade planova razvoja jedinica lokalnih...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.