Pogubljen demonstrant u Iranu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Dec.2022, 10:06

Pogubljen demonstrant u Iranu

Iran je danas pogubio demonstranta osuđenog da je ranio pripadnika bezbednosnih snaga nožem i blokirao ulice tokom nedavnih protesta u Teheranu, objavila je poluzvanična novinska agencija Tasnim.

Iranska agencija navodi da je Vrhovni sud Irana odbacio žalbu osuđenog, potvrdio smrtnu kaznu, navodeći da su njegove akcije predstavljale "zločin vođenja rata protiv Boga".

Pogubljen je Mohsen Šekari, ali se ne zna više detalja o njemu.

Nakon smrti mlade >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Iranke Mahse Amini u pritvoru 16. septembra, iranska Revolucionarna garda je pohvalila sudstvo zbog oštrog stava prema demonstracijama i ohrabrila sud da radi odlučno i brzo kada je reč o optuženima za "zločine protiv bezbednost države i islama", navodi Rojters.

Portparol sudstva Masud Setaješi rekao je u petak da je pet osoba umešanih u ubistvo pripadnika Basidž milicije Rouholaha Ažamijana osuđeno na smrt, kao i da mogu da se žale na presudu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Iranu pogubljen jedan od učesnika protesta

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 08.Dec.2022

U Teheranu je 8. decembra pogubljen Mohsen Šekari, osuđen zbog ranjavanja pripadnika paravojnih snaga tokom protesta u Iranu, javila je agencija Irna. Reč je o prvom izvršenju smrtne kazne osuđenih učesnika protesta u toj državi. Osuđenik je ranio pripadnika grupe Basidž, dobrovoljnog paravojnog...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.