Podsticanje razvoja ruralnog turizma

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Dec.2019, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podsticanje razvoja ruralnog turizma

Bolja vidljivost proizvoda i usluga nosilaca brenda Bačke na domaćem i inostranom tržištu kao i bolji plasman, ciljevi su projekata na kojima, od 2015. godine, rade u Regionalnoj razvojnoj agenciji Bačka. Projekte od početka podržava Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, a proteklih 6 meseci posebna pažnja bila je usmerena na podsticanje razvoja ruralnog turizma.

Brošura u kojoj su predstavljena seoska domaćinstva, ali i smeštajni kapaciteti hotela i motela >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na obroncima Fruške gore, pod okriljem brenda Bačke samo je jedan od rezultata tog projekta.

"S obzirom da su to mali privrednici, mi njima omogućavamo vidljivost. Napravili smo internet platformu gde mogu da plasiraju sve svoje proizvode, ali možemo da im pomognemo da se iskoordiniraju sa drugima i obezbede sebi dodatne prihode", rekao je Aleksandar Sofić, direktor Regionalne razvojne agencije Bačka.

Za sledeću godinu, u dogovoru sa gradom Novim Sadom, u planu je program podrške privrednicima i preduzetnicima, u vrednosti od 15 miliona dinara, koji bi trebalo da budu utrošeni za nabavku nove opreme i softvera, ali i standardizaciju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.