Podneta krivična prijava protiv 43 protivnika vakcinacije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Feb.2018, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podneta krivična prijava protiv 43 protivnika vakcinacije

Grupa od 270 roditelja iz cele Srbije, na čelu s doktorom Tomislavom Stevanovićem iz Zrenjanina i Vladimirom Cimermanom iz Beograda, podnela je Prvom osnovnom sudu u Beogradu krivičnu prijavu zbog izazivanja panike i nereda protiv 43 osobe koje su protivnici vakcinacije dece, pišu Večernje Novosti.

Kako navode, prva na spisku prijavljenih je Slađana Velkov iz Vladičinog Hana s trenutnim prebivalištem >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na nepoznatoj adresi u Skoplju, a na listi su i estradne i javne ličnosti poput Jelene Karleuše, Maje Volk, Mirjane Bobić Mojsilović i Miroljuba Petrovića.

Krivična prijava je obimna i u njoj je taksativno navedena svaka za podnosioce prijave sporna delatnost tuženih, navode Novosti.

Tako se među 43 osobe našao i poznati niški imunolog za koga je u prijavi navedeno da "postoji osnovana sumnja da za novac odlaže vakcinaciju do daljeg ljudima koji ne žele da vakcinišu decu", a Stevanović kaže i da taj doktor sada ima privatnu praksu.

On dodaje da su bili prinuđeni na podnošenje krivične prijave jer smatraju da jedino tako može da se stane na put onima koji šire paniku u strah i tako ugrožavaju zdravlje čitave nacije.

"Pokušali smo da se naučnim dokazima borimo protiv laži antivakcinera, ali su stvari otišle predaleko. Trenutno imamo 1.200 zaraženih i tri smrtna slučaja i nemamo vremena za gubljenje", rekao je Stevanović ističući da su mesecima radili na prikupljanju dokaza.

Najveći broj roditelja koji podržava ovu krivičnu prijavu je iz Niša, navode Novosti.
Pogledaj vesti o: Zrenjanin

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Krivična prijava protiv 43 protivnika obavezne vakcinacije u Srbiji

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Feb.2018

Grupa od 270 roditelja iz cele Srbije, prvenstveno iz Niša, podnela je Prvom osnovnom sudu u Beogradu krivičnu prijavu protiv 43 protivnika obavezne vakcinacije dece zbog izazivanja nereda i panike, prenele su danas "Večernje novosti"...Prijavom je obuhvaćena Slađana Velkov iz Vladičinog Hana s...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.