Plandište: Gas skuplji, računi isti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Mar.2017, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plandište: Gas skuplji, računi isti

Gas je poskupeo, ali , bar u prvo vreme, to poskupljenje se neće odraziti na potrošače koji će, kada je opština Plandište u pitanju, februarske račune dobiti sa nepromenjenom cenom kubika.

Iako je prvobitno bilo najvljeno da gas neće poskupeti do aprila, glavni distributer ovog energenta, Srbija gas, doneo je odluku o povećanju cene za 11,8 posto. Ovo poskupljenje, bar kad je februar u pitanju, neće osetiti potrošači u Plandištu.

"Raznim kalkulacijama i računicama >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << došli smo do zaključka da je bolje da ne podižemo cenu gasa stanovništvu, a da gubitak nadomestimo iz ranijih dugovanja gradjana i firmi koje smo pozvali da plate zaostale racune. Ttrenutna potraživanja od gradjana su 17 miliona, a od firmi oko 15 miliona dinara" , Milan Selaković kaže direktor JKP "Polet" Planidište.

To znači da Javno komunalno preduzeće "Polet" ima para, ali ne na na računu preduzeća, nego kod potrošaca. To je razlog pojačane akcije na naplati gasa od dužnika

"Bićemo uporni da naplatimo potraživanja, ali grdajani treba da znaju da su izbegli povećane cene za februar, U narednom periodu verovatno ćemo podići cenu jer nas politika Srbija gasa obavezuje

da povedemo ozbiljnu naplatu i drugaciji odnos prema kupcima", kaže Selaković

U "Poletu" zato zahvaljuju gradjanim i firmama koji izmiruju svoje obaveze. Kažu da to očekuju i od ostalih jer preduzeće koje je od nedavno javno, a samim tim ima više posla oko održavanja komunalne infrastrukture, pa i vise troskova, nećemoći normalno da funkcionise i servisira sve obaveze.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.