Plaćaju milione za izmišljene kvadrate

Izvor: Blic, 12.Jun.2015, 19:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plaćaju milione za izmišljene kvadrate

Novosadska JKP „Informatika“ iznajmila je halu u kojoj plaća kvadrate koji ne postoje.

Rukovodstvo „Informatike“, sem što je iznajmilo halu za 250.000 dinara mesečno u novosadskom naselju Šangaj od porodice svog radnika Dragiše Vasiljevića, ubrzo je napravilo novi aneks ugovora koji je povećao cenu zakupa.

Tako na račun preduzeća „Duka“, kojim upravlja familija Vasiljević, po novom ugovoru mesečno leže čak 375.000 dinara, a razlog povećanja cene >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je navodno proširenje skladišta. Međutim, inspektori Državne revizorske institucije na licu mesta na Putu šajkaškog odreda broj 7a utvrdili su da nema nikakvog proširenja hale sa 200 na 300 kvadratnih metara, kako je u ugovoru navedeno, te da je povećanje cene neopravdano.

U izveštaju revizori navode i da „Informatika“ nije dostavila na uvid ponude drugih zakupodavaca iz kojih bi se mogli uveriti u kretanje cena zakupa magacinskog prostora, kao i ostalih uslova zakupa koji su bili osnov za zaključenje ugovora s preduzećem „Duka“.

- Kada je Treća Srbija došla u preduzeće, ubrzo su raskinuli ugovor sa starim zakupodavcem i iznajmljena je skuplja hala od njihovog člana. Novim aneksom tu cenu su dodatno povećali, a skladište je ostalo isto. Pored te hale žive Vasiljevićev otac i brat - kaže naš izvor iz „Informatike“. On dodaje da „Informatika“ tamo lageruje materijal za optičku infrastrukturu, cevi i kablove.

- To oni zovu hala, a u stvari je štala jer Vasiljevićeva familija tu drži neke konje. To je jedan od najdrastičnijih primera kriminala Treće Srbije i najbolji primer nepotizma. Zbog svega tražimo smenu direktora „Informatike“ Dejana Čelara već dve godine - izjavio je Đurađ Jakšić, predsednik odborničke grupe SRS.

Vasiljević, koji je javnosti postao poznat po incidentu kada je u svojoj bivšoj firmi „Lisje“ razlupao prostoriju za daće na dan preduzeća, u „Informatici“ je prvo bio zadužen za bezbednost, ali je napredovao i s većim koeficijentom prebačen je za saradnika za komercijalne poslove.

Iz „Informatike“ nisu želeli da odgovore na pitanja „Blica“ o hali.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.