Pič sa Kurtijem o dijalogu Beograda i Prištine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Feb.2022, 07:19

Pič sa Kurtijem o dijalogu Beograda i Prištine

Specijalnim izaslanik Velike Britanije za Zapadni Balkan, Stjuart Pič danas je u razgovoru sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem izrazio spremnost da pomogne u dijalogu Beograda i Prištine, prenosi Reporteri.

Kurti je rekao da je kosovska vlada angažovana u procesu dijaloga, ali da taj proces "mora da bude principijelan", i da se, kako je naveo, poštuje ravnopravnost strana, dodajući da treba shvatiti da su "krajnji korisnici građani, a ne političari".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Prema njegovim rečima, teritorijalni integritet i suverenitet, treba da ostanu "netaknuti".

Pič danas boravi u Prištini gde se prethodno sastao sa predsednicom privremenih prištinskih institucija, Vjosom Osmani.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Britanski čovek za Balkan danas na KiM

Izvor: B92, 10.Feb.2022

Specijalni izaslanik Velike Britanije za Zapadni Balkan Stjuart Pič posetiće danas Prištinu...Kako prenose prištinski mediji, Pič će se sastati sa predsednicom i premijerom privremenih prištinskih institucija, Vjosom Osmani i Aljbinom Kurtijem...Pič u Prištinu putuje iz Beograda, gde se sastao...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.