Peti rođendan emisije Dobro jutro, lenjivci

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Apr.2023, 14:53

Peti rođendan emisije "Dobro jutro, lenjivci"

Prošlo je pet godina od kada je lutak Miroljub, mladi lenjivac željan avantura, prvi put kročio u TV studio Radio-televizije Vojvodine. Dočekala ga je nasmejana voditeljka Željka Lasić i uz taj dvojac se mališani i danas bude subotom ujutru i uživaju u emisiji "Dobro jutro, lenjivci".

Iako lenjivci u prirodi mnogo vole da spavaju i odmaraju, svetla TV studija su Miroljuba očarala i postao je prava zvezda, aktivan je od rane zore i spreman da priča i druži se sa svojim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << gostima i gledaocima. Čak se dešavalo i da zapeva, mada mu to nije jača strana. Srećom, u studiju je i Željka, koja u takvim situacijama preuzima mikrofon i nastavlja program po planu. Jer, zaista nije lako razbuditi male gledaoce, pogotovo vikendom.

"Svako naše jutro mora da ima neku zajedničku temu, a da se opet prilozi medjusobno razlikuju. Deluje jednostavno, ali zapravo mora sve da se stavi na papir", rekla je Željka Lasić i dodala da je jako važno da ceo tim koji radi na emisiji bude upoznat sa svim detaljima, kako bi Miroljub progovorio. Iako na prvi pogled zvuči da je Miroljub veliki perfekcionista, zapravo je po sredi nešto drugo: pre par meseci emisija "Dobro jutro, lenjivci" počela je da se emituje iz velikog Studija 3 u zgradi RTV-a na Mišeluku, te je Miroljub stari sobičak zamenio za interaktivnu scenu sa više tematskih celina. Na snimanju emisije radi više od pedeset ljudi, te se ništa ne može prepustiti slučaju.

"Ovaj format je veoma zahvalan. Na početku smo bili mali, pa smo rasli, rasli i evo - došli smo do toga da je naša emisija poput živog organizma i pulsira jedinstvenom energijom", kazala je odgovorna urednica Programa za decu i mlade RTV-a Eva Bokan i dodala: "Vrlo smo zadovoljni onim što smo postigli. Napravili smo jednu veliku mrežu prijatelja, što u svetu dece, tako i u svetu onih koji se decom bave".

Zato gotovo da nema deteta koje nije čulo za "Lenjivce". Mnogi su bili gosti emisije i pokazali i iskazali svoje talente ili interesovanja, dok su nekima draža telefonska uključenja. "Iako je sve unapred pripremljeno, spontanost ostaje u prostoru razgovora - najviše sa decom koja se uključuju telefonom. Tu se ne možete pripremiti, deca svašta umeju da kažu, tako da to bude zabavno i za decu i za odraslu publiku, ali i za režiju", ispričala je Željka, dodavši: "Kad vidite da kamermani aktivno učestvuju u emisiji i smeju se, znamo da smo postigli neki nivo spontanosti i energije".

"Mogu samo da pohvalim podršku kuće koju imamo već petu sezonu - to govori o tome da je prepoznato da je veoma važno gajiti publiku od malih nogu i tako sticati gledaoce. To je sistematičan i studiozan rad uz pripremu adekvatnih sadržaja koji su deci zanimljivi i primereni", zaključila je Eva Bokan.

Emisiju "Dobro jutro, lenjivci" možete pratiti svake subote na Prvom programu RTV (RTV1) od 8.25 sati. Emitovane emisije dostudne su na Jutjub kanalu RTV.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.