Pešački prelaz za bezbednost najmlađih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Nov.2014, 20:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pešački prelaz za bezbednost najmlađih

U blizini raskrsnice ulica Dušana Vasiljeva i Stevana Milovanova u Novom Sadu nalaze se vrtić i dve škole, ali i pored toga na toj raskrsnici ne postoji uređen pešački prelaz kako roditelji ne bi brinuli za bezbednost najmlađih.

Ulica Stevana Milovanova je uska, jednosmerna, ali prometna. Osim toga, u delu te ulice pešački prelaz nije jasno obeležen. Osim ponekog pešaka, koji ulicu prelaze baš na tom mestu, ništa ne ukazuje na to da se ovde propisno može preći ulica. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Zebra je izbledela, a nema ni saobraćajnog znaka.

Ovakvih neuređenih prelaza po gradu ima mnogo. Međutim, u blizini ovog ovde nalaze se dve škole i vrtić pa ovuda prolazi mnogo dece, što može biti opasno.

U Zavodu za izgradnju grada kažu da je taj pešački prelaz ukinut, ali da su, nakon mnogobrojnih primedbi roditelja koji dovode decu u obližnji vrtić, inicirali njegovo ponovno uvođenje. Kako navode u saopštenju, projekat je prosleđen Gradskoj upravi za saobraćaj i puteve, i tek nakon izdavanja rešenja taj prelaz biće obeležen. U odgovoru Gradske uprave za saobraćaj i puteve navodi se da će signalizacija biti postavljena najkasnije do marta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.