Performans Šta da radim sa ostatkom svog života?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Dec.2015, 14:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Performans "Šta da radim sa ostatkom svog života?"

U Omladinskom centru CK13 u Novom Sadu danas u 20 časova biće održano javno izvođenje performansa "Šta da radim sa ostatkom svog života?", nastalog na radionicama koje su održane proteklih dana.

Performans pod ovim nazivom prvi put je izveden avgusta ove godine na festivalu BL'ART u Banja Luci. Sastojao se od video zapisa odgovora na pomenuto pitanje, koje su davali učesnici festivala i drugi građani, dok je sam nastup izvela glumica Olga Simić, koja je ujedno bila i voditeljka >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << radionice performansa u CK13.

Učesnici i učesnice novosadske radionice večeras će performans izvesti uz muzičku podršku članova benda Voda Nad Vodama, navodi se u pozivu.

Projekat „Šta da radim sa ostatkom svog života?" predstavlja seriju događaja, u okviru koga su već održane radionice fanzina i plakata, dok je izvođenje performansa zamišljeno kao kruna stvaralačkog procesa.

Ceo projekat je inspirisan ovim suštinskim pitanjem, koje je u prepisci sa svojim ocem postavila aktivistkinja za ljudska prava Rejčel Kori (1979-2003), a koje je podstaklo brojne novosadske umetnike mlađe generacije da se udruže i zajednički potraže moguće odgovore, ali i da isto pitanje postave društvu i institucijama.

Projekat je posvećen razvoju i jačanju nezavisne kulturne i aktivističke scene kroz otvoren, samoobrazovni i stvaralački proces, ukazujući na značaj kreativnog povezivanja i delovanja, umetničke intervencije u javnom prostoru, odnosno, na potrebu za povezivanjem kreativnog procesa sa neposrednim okruženjem.

Omladinski centar CK13 realizuje ovaj program u saradnji sa udruženjem Scenatoria, a uz podršku Gradske uprave za sport i omladinu - Kancelarije za mlade Grada Novog Sada.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"Šamaranje" u CK13

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Dec.2015, 13:15

U Omladinskom centru CK13 u Novom Sadu večeras u 18 časova biće priređeno književno veče pod nazivom "Šamaranje" u CK13...Novosadskoj publici predstaviće se crnogorski pisac Stefan Bošković, decembarski gost Krokodilove Kuće za pisce u Beogradu...Razgovor će voditi Ana Pejović iz Udruženja...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.