Penzioneri uživali u lepotama Fruške gore

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jun.2021, 20:04

Penzioneri uživali u lepotama Fruške gore

Nakon više od godinu dana u zatvorenom prostoru, penzioneri su uživali u lepotama Fruške gore i svežem vazduhu. Gerontološki centar Novi Sad organizovao je izlet na fruškogorsko izletište "Letenka" namenjen korisnicima doma "Liman".

"Danas na izletu se veselimo, opuštamo se i šetamo. Ovo nam dođe ko šetnja posle smrti. Kao da smo izašli sad u život, konačno, prvi put onako zapravo. Inače smo u poslednje vreme imali malo šetnje, pored Dunava, prema Štrandu", kaže >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Božić Katica.

"Ovde ne znam ni kud da se okrenem od lepote. To je za nas toliko divno, i toliko divno što su nam to omogućili, pružili takav vazduh. Lažem, nama ne treba ništa samo da duboko dišemo. Toliko je lepo, mi nismo izlazili ni pred dom", ističe Milka Mihajlović.

Slobodno vreme provode uz druženje, šetnju i ostale spontane aktivnosti uz lekare i medicinske sestre.

"Kao što vidite, na prelepoj Letenki uživaju, lepo im je. Pružili smo im sve ono što nisu imali ove godine, i kažem eto, jedan divan gest i Pokrajinski zavod za sport i medicinu sporta će se uvek odazvati na ovakve humane i lepe stvari", kaže dr Danijel Žutič direktor Pokrajinskiog zavoda za sport i medicinu sporta.

"Posle više od godinu dana ne izlaska iz naših objekata i nemogućnosti da se vratimo normalnim tokovima sada je bolja epidemiološka situacija i u skladu sa istom dobili smo preporuku Ministarstva da možemo organizovati izlete. Gerontološki centar Novi Sad uvek vodi računa o interesima svojih korisnika tako i sada. Odmah po dobijanju preporuke organizovali smo lepo druženje i moram reći da smo prvi u Srbiji koji smo organizovali ovakav izlet za korisnike", kaže Slavica Škrbić, direktorka . Gerontološkog centra Novi Sad.

Jednodnevni izleti će se organizovati svakog četvrtka za korisnike Gerontološkog centra Novi Sad, kažu u toj ustanovi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.