Pelemiš: Došlo do pomeranja, umiru i mladi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jul.2020, 15:54

Pelemiš: Došlo do pomeranja, umiru i mladi

Infektolog, član Kriznog Štaba Mijomir Pelemiš potvrdio je danas da je došlo do pomeranja starosne granice kod umrlih i da sada od posledica korone umiru i mlađi, čak i sa 30 godina.

"Umiru i mlađi i naglašavao sam to i u periodu za nama. Došlo je do pomeranja, umiru mlađi, čak i sa 30 godina", rekao je Pelemiš na pres konferenciji Kriznog štaba.

On je rekao da, kao što se naglašavalo od početka pandemije, svi mogu da se zaraze, i deca, žene i muškarci, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i oni koji su zdravi i oni koji imaju hronične bolesti.

Pelemiš je naglasio da niko nije otporan na ovaj virus, samo je tok i ishod bolesti drugacicji u odnosu na starosnu dob zaraženih i njihovo opšte zdravstveno stanje.

Rukavice poželjne, naročito u kupovini 

Nošenje rukavica nije obavezno, ali je poželjno ako se ide u prodavnice i dodiruje više predmeta, rekao je danas pofesor Pelemiš na pres konferenciji Kriznog štaba vlade.

On je objasnio da pored maski nije zgoreg nositi i rukavice, posebno ako se ide u kupovinu.

Pelemiš ističe da su pranje i dezinfekcija ruku i nedodirivanje nosa i očiju ono što sprečava ulazak virusa u naš organizam.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.