Patrijarh u Hilandaru i na Zejtinliku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Okt.2014, 17:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Patrijarh u Hilandaru i na Zejtinliku

Patrijarh srpski Irinej otputovao je danas na Svetu Goru, u srpsku carsku Lavru manastir Hilandar, a prethodno će na srpskom vojničkom groblju Zejtinlik služiti liturgiju i pomen povodom stogodišnjice Prvog svetskog rata.

Kako je objavljeno na sajtu Crkve, njega će u Solunu dočekati visokopreosvećeni mitropolit neapoljsko - stavropoljski Varnava, veliki prijatelj srpskog naroda, sa kojim će, povodom stogodišnjice Velikog rata, na Zejtinliku služiti zaupokojenu liturgiju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i pomen junacima.

U pratnji patrijarha Irineja su episkop zvorničko-tuzlanski Hrizostom i žički Justin. Patrijarh će potom posetiti Svetu Goru gde će se u Kareji, administrativnom sedištu, sastati sa svetom Epistasijom, upravom Svete Gore.

On će u manastiru Hilandaru služiti svetu liturgiju i obići radove na obnovi i uređenju manastirskog domaćinstva.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.