Papa završio posetu Iraku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Mar.2021, 09:54

Papa završio posetu Iraku

Papa Franja završio je danas trodnevnu, istorijsku posetu Iraku, i avionom iz Bagdada odleteo u Vatikan, javio je Rojters.

Papa je tokom boravka u Iraku posetio gradove razorene konfliktima, susretao se s muslimanskim i hrišćanskim liderima i zalagao se mir i zajednički život nakon rata.

Poglavar Rimokatoličke crkve je prilikom ulaska u avion mahnuo zvaničicima Iraka, koji su došli da ga isprate, a avion je u pilotskoj kabini imao iračke zastave.

Tokom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << boravka u Iraku, papa je posetio Mosul, bivše utočište Islamske države, a tamo se i obratio građanima rekavši im da je "mir mnogo snažniji od rata".

"Irak će zauvek ostati u mom srcu, biće deo mene", rekao je papa na rastanku.

Franja je prvi poglavar Rimokatoličke crkve koji je posetio Irak.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Završena istorijska poseta

Izvor: B92, 08.Mar.2021

Papa Franja završio je danas trodnevnu, istorijsku posetu Iraku, i avionom iz Bagdada odleteo u Vatikan, javio je Rojters...Papa je tokom boravka u Iraku posetio gradove razorene konfliktima, susretao se s muslimanskim i hrišćanskim liderima i zalagao se mir i zajednički život nakon rata...Poglavar...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.