Pančevo finansira pokretanje posla

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Nov.2010, 19:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pančevo finansira pokretanje posla

PANČEVO -

Uprava grada Pančeva novčano je pomogla pet svojih sugrađana sa po 200.000 dinara iz gradskog budžeta za pokretanje sopstvenog posla.

Novčanu pomoć od lokalne samouprave za pokretanje sopstevnog posla dobile su osobe koje su konkurisale kao samohrane majke, invalidi i Romi.

"Ovo nije socijalna pomoć već podsticaj zapošljavanju. Oni će imati obavezu ne samo da održe godinu dana svoj posao, već i da plaćaju sve poreze i doprinose", izjavio je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << gradski većnik Pančeva Novica Đorđević.

On je dodao da je Gradska uprava odlučila da spreči eventualnu zloupotrebu novca uvođenjem menica koje će, kako je najavio, biti aktivirane ako izveštaji redovne kontrole poslovanja pokažu da dobitnici podsticajnih sredstava nisu izmirivali svoje obaveze.

Program finansiranja pokretanja sopstvenog posla Gradska uprava Pančeva sprovodi u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, a na ovogodišnji konkurs pristiglo je 20 biznis planova od kojih je zajednička komisija odabrala pet.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.