Pajtić: Moguća rekonstrukcija pokrajinske vlade

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jul.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pajtić: Moguća rekonstrukcija pokrajinske vlade

NOVI SAD - Predsjednik Izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić izjavio je da će u oktobru rekonstriusati pokrajinsku vladu ako Socijalistička partija Srbije ne raskine saradnju sa Srpskom radikalnom strankom i Demokratskom strankom Srbije na lokalnom nivou.

"S obzirom da je SPS raskinuo koaliciju sa SRS-om i DSS-om u Beogradu nema nijedan razlog da to ne učini i u Vojvodini. Ako socijalisti ne ispoštuju dogovor rekonstrukcija Izvršnog veća biće neminovna", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je Pajtić za današnji "Dnevnik".

Pajtić, koji je potpredsednik Demokratske stranke, dodao je da je DS u Vojvodini morao da "proguta žabu" i napravi streteški sporazum sa SPS-om.

"Morali smo to da učinimo da ne bismo ostavili taocima pogubne radikalske politike građane Kikinde, Bačke Palanke, Beočina, Rume, Iriga, Kovina. Pošto mi želimo da cela Vojvodina napreduje za ostvarenje tog cilja mislim da nije prevelika žrtva jedan član pokrajinske vlade iz redova SPS-a", istakao je Pajtić.

Na čelu Sekretarijata za energetiku i mineralne sirovine Vojvodine nalazi se socijalista Radoslav Striković.

Potpredsednik DS smatra da je deklaracija te stranke i SPS-a o pomirenju nepotrebna. "Deklaracije su nešto što smo valjda prevazišli. Budućnost nam može biti zajednička, ali ne možemo da kažemo i da prošlost nije postojala", rekao je Paktić.

On je naveo da je stav vojvođanskih demokrata i Pokrajinskog odbora SPS-a oko daljeg streateškog razvoja Vojvodine "iznenađujuće" podudaran.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.