PS: Pajtić da podnese ostavku, sramotno blati Srbiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Feb.2015, 21:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PS: Pajtić da podnese ostavku, sramotno blati Srbiju

Pokrajinski odbor Pokreta socijalista u Vojvodini zatražio je danas od predsednika Pokrajinske vlade i lidera DS Bojana Pajtića da podnese ostavku i raspiše vanredne pokrajinske izbore i sramotnim ocenio to što poziva predstavnike Evropskog parlamenta da analiziraju stanje ljudskih prava u Srbiji.

"Pajtić, osim što uporno izbegava da odgovori na pitanja o silnim zloupotrebama budžetskih sredstava tokom petnaestogodišnje vladavine Demokratske stranke i što putuje po belom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << svetu i blati svoju državu, očigledno nema ni volje ni želje da se bavi svojim poslom", navode u Pokretu socijalista.

U saopštenju se ocenjuje da je sramotno to što Pajtić, koji "na silu drži vlast u pokrajini, sa šest procenata podrške u biračkom telu, u Briselu poziva misiju Komiteta za ljudska prava Evropskog parlamenta da analizira stanje ljudskih prava u Srbiji".

U Pokretu socijalista navode da nisu sigurni u to na koja je ljudska prava Pajtić mislio i pitaju da li na "ljudska prava više od milion radnika koji su ostali bez posla tokom vladavine Demokratske stranke".

Da li je mislio na "ljudska prava onih koji su decenijama gradili fabrike po Srbiji, iste one fabrike koje su za samo par godina rasprodate u pljačkaškoj privatizaciji" ili na "prava onih poreskih obveznika čije pare su godinama nenamenski trošili, deleći ih iz pokrajinskog budžeta za krajnje sumnjive investicije".

Pokrajinski odbor Pokreta socijalista zaključuje da bi Pajtić, ukoliko ima savesti, kako je navedeno, trebalo da podnese ostavku već sutra i da građanima pruži šansu da izaberu novu, čestitiju i sposobniju pokrajinsku vlast.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

PS: Pajtić u Briselu zaboravio na Srbe sa KiM

Izvor: RTS, 06.Feb.2015, 17:38

Direktor Pokreta socijalista Bratislav Jugović kritikovao je nastup lidera Demokratske stranke Bojana Pajtića u Briselu, upitavši zašto nije ukazao na kršenje ljudskih prava Srba na Kosovu i Metohiji. . "Nisam očekivao...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.