PKV gradi sve čvršće odnose sa privrednicima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jun.2017, 15:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PKV gradi sve čvršće odnose sa privrednicima

Privredna komora Vojvodine je u proteklih šest meseci uspela da poboljša kvalitet rada i učvrsti odnose sa privrednim subjektima, rekao je predsednik PKV Boško Vučurević.

On je na prvoj sednici novoizabranog saziva Skupštine PKV rekao da je to postignuto pre svega zahvaljujući dobroj i novoj organizaciji i izuzetnoj saradnji sa Pokrajinskom vladom, Privrednom komorom Srbije i privrednicima.

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević rekao je da je u prva >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << četiri meseca ove godine industrijska proizvodnja u Vojvodini bila za 5,2 odsto veća nego u istom periodu 2016. godine, da je ostvaren rast uvoza za 21,5 odsto, te da je spoljnotrgovinski deficit smanjen za gotovo četvrtinu.

"Verujem da sve to ubedljivo govori o novoj razvojnoj politici koju vodimo i koja će, siguran sam, u vremenu koje dolazi davati sve bolje rezultate. Ono što je za to veoma važno, jeste da svi, dakle i Pokrajinska vlada, i PKV, i sve druge asocijacije i udruženja i najzad, sami privrednici, budemo deo jednog fronta koji nema drugi strateški cilj, osim intenzivnog ekonomskog razvoja kao jedinog modela za obezbeđivanje boljeg života svih naših ljudi i društva u celini", naveo je Milićević.

Predsednik Skupštine PKV Marko Cigić, koji je na današnjoj sednici reizabran na tu funkciju, rekao je da je današnja sednica prilika da se izabere privredna elita privrede Vojvodine.

"Privrednici će se preko Udruženja, Upravnog odbora i Skupštine organizovati na teritorijalnom i granskom principu, kako bi obezbedili što bolji ambijent u problematičnim segmentima poslovanja i tako ostvarili što bolji privredni ambijent", kazao je Cigić.

Po njegovim rečima, uz snažnu podršku Pokrajinske vlade, po prvi put postoji šansa da se uz snažan rast, koji je, kako je naveo, prisutan već poslednje tri godine i uz strukturne reforme koje se očekuju, obezbedi i razvoj privredne strukture.

"Na taj način bi u narednom periodu imali i rast i razvoj, što je neophodno kako bismo se mogli uključiti u međunarodnu razmenu i razgovor, da se osposobimo za tržišnu i izvoznu privredu, jer i jedno i drugo je uslov rasta i razvoja privredne strukture Vojvodine. Svakako da ćemo preko organa i tela PKV uspeti da artikulišemo naše interese, kako prema Pokrajinskoj vladi, tako i prema republičkoj vladi", rekao je Cigić.

Na sednici su verifikovani mandati članovima Skupštine PKV. Za predsednika Skupštine PKV ponovo je izabran Marko Cigić, a za njegovog zamenika izglasan je Saša Vujić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.