PDP konferencija 22. i 23. oktobra u Fabrici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Okt.2016, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PDP konferencija 22. i 23. oktobra u "Fabrici"

PDP konferencija kreativnih medija, koja se već devet godina održava u Novom Sadu i okuplja dizajnere, fotografe i druge vizuelne stvaraoce, biće organizovana 22. i 23. oktobra u klubu "Fabrika" Studentskog kulturnog centra Novi Sad pod nazivom "PDP Local".

Ovogodišnje izdanje PDP konferencije realizovaće se pod novim konceptom i biće posvećeno lokalnoj sceni Novog Sada u oblasti kreativnih medija. Sama ideja događaja zasnovana je na promociji i podizanju svesti šire javnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << o važnosti negovanja lokalne kreativne scene, kao i postizanju i održavanju njene autentičnosti, kaže se u najavi.

Odabrani autori i autorke imali su zadatak da kroz temu "Novi Sad - sad" daju svoje trenutno viđenje grada Novog Sada i njegovih elemenata koji ga čine posebnim. Šta je to što predstavlja ovaj grad, šta je to što je važno, kuda ide i kako diše u savremenim okolnostima potražićemo u grafikama novosadskih umetnika.

Program konferencije obuhvatiće dve panel diskusije, 4 paralelne izložbe, kao i specijalni deo tokom kojeg će svi zainteresovani imati priliku da budu uključeni u kreativni proces izrade radova odabranih umetnika.

Panel diskusije osmišljene su tako da odgovore na važna pitanja sa kojima se danas susreću autori, ali i šira javnost koja je direktno i indirektno pod uticajem kreativnih medija. Prva diskusija biće organizovana na temu "Kako naplatiti autorski rad", dok će se druga više pozabaviti ulogom dizajna u modernom društvu - ''Zašto je važno ulagati u dizajn".

Detaljnije inforamcije i program konferencije može se pogledati na zvaničnoj Facebook stranici.

Svi posetioci Local Market-a moći će da kupe radove u raznim formama poput postera, majica i cegera.

Ulaz je slobodan za sve zainteresovane.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.