PA: Vlada Krnetić Kvintet u Domu omladine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Apr.2016, 15:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PA: Vlada Krnetić Kvintet u Domu omladine

U dvorani Apolo Doma omladine u Pančevu večeras u 21 čas nastupiće Vlada Krentić Kvintet. Ulaz je slobodan.

Kvintet će nastupiti u sastavu: Vlada Krnetić – truba, Sava Ramijanc – bas, Aleksandar Jačimović – saksofon, Milovan Paunović – klavir i Luka Jovičić – bubanj.

Vladimir Krnetić rođen je 1963. godine u Beogradu. Diplomirao je na Fakultetu muzičke umetnosti 1988. godine. Posle završetka studija klasične muzike nastavlja dalje usavršavanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na džez akademiji u Gracu. Tokom studija postaje stalni član džez orkestra Radio televizije Beograd gde ostaje do danas kao trubač i solista Big Benda RTS, navodi se u pozivu.

Kao član Big Benda i malih sastava u Beogradu i inostranstvu, sarađuje sa brojnim poznatim džez muzičarima, kao što su: Duško Gojković, Stjepko Gut, Bora Roković, Vilson De Oliveira, Klark Teri i mnogi drugi.

Zajedno sa prijateljima iz džez orkestra, 1998. godine osniva JazzSence kvintet sa kojim i danas nastupa. Osnivač je odseka za džez muziku u muzičkoj školi „Stanković", gde je predavao džez trubu.

Godine 2003. postaje redovan član Udruženja muzičkih umetnika Srbije. Od 2005. godine aktivno sarađuje sa muzičkom akademijom „Tibiskus" u Temišvaru u Rumuniji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.