Otvorena konferencija EUROCON u Novom Sadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Jul.2019, 12:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvorena konferencija EUROCON u Novom Sadu

Pomoćnik ministra zaduženog za tehnološki razvoj Saša Lazović istakao je da je konferencija EUROCON, koja je danas otvorena na Novosadskom univerzitetu, vodeći skup u Evropi i dokaz da je srpska nauka u vrhu svetske nauke.

Kako je istakao Lazović, značaj konferencije EUROCON potvrđuje i veliki broj delegata iz inostranstva.

Jedna od najprestižnijih međunarodnih konferencija o pametnim tehnologija u svetu EUROCON 2019, otvorena je u Rektoratu Novosadskog univerziteta >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i trajaće naredna tri dana.

Reč je o EUROCON b+ vodećoj konferenciji u oblasti savremenih tehnologija, modernih izvora energije, naprednih inženjerskih alata u svim oblastima elektrotehnike, a ove godine organizovana je 18. put po redu. Sa tradicijom dužom od 30 godina, postala je najveća svetska platforma za prenos znanja između naučno-istraživačkih institucija, istraživačkih centara i privrede, navodi se u saopštenu.

Pomoćnik ministra zaduženog za tehnološki razvoj dodao je da Ministarstvo nauke, prosvete i tehnološkog razvoja podržava ovakve manifestacije, a kroz Fond za nauku podržava i domaće istraživače.

Na ovogodišnjem EUROCON učestvovaće više od 500 autora iz 30 zemalja sveta, sa 151 radom. Većinu učesnika čine mladi istraživači sa najpestižnijih svetskih institucija. Ove godine, prvi put je organizovan i sajam na kojem će učestvovati više od 10 domaćih i internacionalnih kompanija.

EUROCON organizovalo je svetsko udruženje profesionalaca (IEEE) u oblasti tehnike, sa više od 400. 000 članova iz celog sveta, a konferenciju u Novom Sadu organizova je Fakultet tehničkih nauka.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.