Otvoren 16. Festival vina Interfest

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jun.2019, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren 16. Festival vina "Interfest"

Prezentacijom i degustacijom mađarskih vina u Svečanoj sali Gradske kuće, svečano je otvoren 16. Interfest, međunarodni festival vina u Novom Sadu. Tom događaju prisustvovali su član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević, ambasador Mađarske u Beogradu Atila Pinter i predsednica udruženja Interfest Nataša Budisavljević-Radišić.

Najstariji međunarodni festival vina u Srbiji, u okviru kojeg će se predstaviti više od 100 vinarija, biće održan od 13. do 15. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << juna na Trgu slobode.

"Već 16 godina Interfest u Novi Sad dovodi najbolja vina i najbolje proizvođače vina iz celog sveta. Svi posetioci ove manifestacije će se kroz degustaciju vina upoznati i sa kulturom kraja iz koga ona dolaze, a svakako se i otvaraju mnoge mogućnosti za saradnju u oblasti privrede i turizma. Raduje činjenica da će Mađarska naredne godine biti zemlja partner manifestacije Interfest, što govori da je vino još jedan segment koji spaja dve zemlje i doprinosi daljem razvoju odnosa, koji, čini mi se, nikad nisu bili bolji. Svima koji posete ovu manifestaciju u naredna tri dana želim da uživaju u dobrim vinima, a Novi Sad će, siguran sam, još jednom biti dobar domaćin", rekao je Radojević.

Mađarskoj je pripala čast da 2020. godine bude partnerska zemlja festivala Interfest. Tim povodom u Novom Sadu gostuje najbolja mađarska somelijerka Helga Gal, koja je prilikom otvaranja održala prezentaciju vina te zemlje.

Ambasador Mađarske u Beogradu Atila Pinter istakao je da je ovaj događaj jedan od najatraktivnijih događaja Vojvodine i Srbije.

"Velika mi je čast što će Mađarska sledeće godine biti zemlja partner ovog vinskog festivala. Fokusiraćemo se na sledeću godinu i drago mi je što će najveći mađarski stručnjaci biti prisutni na ovom događaju", rekao je Pinter.

"I ove godine više od sto učesnika iz više od deset zemalja se okuplja tradicionalno na glavnom trgu u Novom Sadu. Posetiocima i ljubiteljima vina iz Novog Sada i cele Vojvodine i Srbije ponudićemo više od 500 vinskih etiketa. Interfest je najstariji vinski festival u Srbiji međunarodnog karaktera, a veoma smo ponosni na ovogodišnji broj izlagača", naglasila je Nataša Budisavljević-Radišić.

Interfest je prvi međunarodni skup vinara koji je organizovan u Srbiji. Od 2004. godine do danas okupio je više od 200.000 posetilaca i vinske kuće iz Srbije, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Grčke, Rumunije, Mađarske, Austrije, Italije, Francuske, Španije, Portugala, Nemačke, Argentine, Čilea, Južne Afrike i Australije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.