Otvaranje izložbe Teorije i resursi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Mar.2015, 16:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvaranje izložbe "Teorije i resursi"

U klubu Fabrika Studentskog kulturnog centra Novi Sad, večeras u 20 časova biće otvorena izložba Mladena Vračarića "Teorije i resursi".

Koristeći formu pravougaonih belih stubova reljefno obrađenih tako da predstavljaju različita zemljišta tj. njihovu eksploataciju, umetnik je vizualizovao marksističku tezu da je zemlja bogatstvo koje pripada čovečanstvu, te da ona kao takva ne sme postati privatna svojina, kaže se u najavi.

Izložba ‘’Teritorije i resursi’’ >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je minimalističkog karaktera. Upotreba forme stuba nije slučajna. Ona za umetnika ima sibolično značenje, te ona ne predstavlja samo geometrijsku formu, već i oslonac, podupiranje, građenje i opstanak.

Stubovi koji na svojoj površini vizualizuju nekontrolisanu ekspolataciju tla poređani su u redove, a posmatrač tek približavanjem uočava finese i razlike među njima. Upravo te finese ukazuju na narušenost balansa i prirodnog sistema kao i dehumanizaciju čovečanstva i dematerijalizaciju prirode.

Postavku je moguće pogledati do 31. marta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.