Osniva se Udruženje bubrežnih invalida Stara Pazova

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jul.2019, 09:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osniva se Udruženje bubrežnih invalida Stara Pazova

Za nedelju, 14. jul ove godine u Staroj Pazovi je sazvana osnivačka skupština Udruženja bubrežnih invalida Stara Pazova. Sednica će biti održana u staropazovačkom parku u Klubu za dnevni boravak sa početkom u 10 časova.

Duško Stublinac iz Stare Pazove, koji je već 6 godina na hemodijalizi, kaže da je jako dobro to, što je upravo u Staroj Pazovi 2012. godine počeo sa radom Centar za hemodijalizu, jer predstavlja veliko olakšanje pacijentima s obzirom na težinu bolesti, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pošto su šutovanja pre toga do Zemuna ili Sremske Mitrovice, bila veoma naporna.

Ujedno u razgovoru sa onima čiju sudbinu došao je na ideju da osnuje udruženje bubrežnih invalida na teritoriji opštine Stara Pazova.

"Osnovni cilj Udruženja bubrežnih invalida Stara Pazova je da se stvore još bolji uslovi pacijentima i da oni budu bolje informisani. Informisanost je od velikog značaja za pacijente, da bi svoje zdravsteveno stanje lakše podneli u cilju povečanja svesti o bolesti koja nas je zadesila", kaže inicijator osnivanja pomenutog udruženja.

Prema njegovim rečima, veoama je važna podrška svakom pojedincu, jer najteži je prvi dolazak na hemodijalizu. U Srbiji postoji oko 60 sličnih udruženja, kao i Savez udruženja bubrežnih invalida u Novom Sadu na republičkom nivou.

U staropazovačkoj opštini ima trenutno 43 pacijenata koji svaki drugi dan provede po četiri sata u Centru za hemodijalizu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.