Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jun.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opština Vršac dobila novog predsednika

VRŠAC - Novi predsednik opštine Vršac biće Čedomir Živković iz Pokreta "Vršačka regija - Evropska regija", dok je za njegovog zamenika danas izabran Mirko Dobrosavljević iz Demokratske stranke.

Živković, predsednik Pokreta VRER, do sada je bio direktor Sportsko- poslovnog centra "Milenium", dok je Dobrosavljević bio pokrajinski poslanik.

Na današnjoj sednici Skupštine opštine izabrano je i opštinsko veće. Koalicionim sporazumom Pokreta >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << VRER i DS predviđeno je da dosadašnji predsednik Skupštine opštine Vršac Branislav Dangubić (Pokret VRER) ubuduće bude pomoćnik predsednika opštine, dok je funkciju predsedavajućeg u lokalnom parlamentu preuzeo Stevica Nazarčić (DS).

Za zamenika predsednik Skupštine opštine Vršac izabrana je Branislava Lučić (Pokret VRER), dok je sekretar ostao Miluca Živkov (SPS). Dosadašnji predsednik opštine Vršac Jovica Zarkula u narednom mandatu biće pokrajinski poslanik i delovati u okviru poslaničkog kluba Socijalističke partije Srbije. Pokret VRER potpisao je odvojene koalicione sporazume sa DS i sa koalicijom SPS-PUPS čime je stvorena skupštinska većina sa 37 od 45 odbornika.

Koalicija SPS-PUPS, uprkos poziva DS, nije želela da i sa njima potpiše koalicioni sporazum, a predstavnik SPS Ljubisav Šljivić rekao je da Opštinski odbor u Vršcu ne podržava odluku vrha SPS da uđe u koaliciju sa DS na republičkom nivou.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.