Opšta bolnica u Vrbasu dobila novu opremu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Okt.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opšta bolnica u Vrbasu dobila novu opremu

VRBAS - Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo izdvojio je šest miliona dinara za nabavku nove dijanostičke opreme za Opštu bolnicu u Vrbasu.

Pomoćnik pokrajinskog sekretara za zdravstvo Boris Kopilović donaciju je uručio danas na otvaranju „Bazara zdravlja" koji je organizovala vrbaska bolnica a na kome su građani besplatno dobili više medicinskih usluga.

Direktor Opšte bolnice u Vrbasu Željko Vidović rekao je da će se zahvaljujući novim holter aparatima, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koji su deo donacije Pokrajinskog sekretarijata, smanjiti liste čekanja pacijenata.

"Pacijenti će sada na holter čekati najduže 15 dana, a očekujemo još nekoliko holtera pritiska pa pacijenti neće čekati ni malo, dok za holter EKG već sa ovom opremom neće biti liste čekanja", rekao je Vidović.

Kopilović je za proleće najavio početak izgradnje urgentnog centra u okviru bolnice u Vrbasu.

"U protekle četiri godine Pokrajinski sekretarijat je zdravstvenim ustanovama u Vojvodini uručio opremu vrednu više od devet milijardi dinara, a od toga bolnica u Vrbasu dobila je opremu vrednu 300 miliona dinara", rekao je Kopilović i dodao da potom sledi opremanje novog urgentnog centra.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.