Opovo: Ogrev za socijalno ugrožene

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Dec.2017, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opovo: Ogrev za socijalno ugrožene

Socijalno najugroženije porodice na području Opova koje ne mogu sebi da priušte kupovinu ogreva zimu ipak neće provesti u hladnim domovima jer su im Opština i Centar za socijalni rad obezbedili drva.

Na konkursu je bilo 130 prijavljenih, podeljenih u 3 kategorije a ogrev je distribuiran za 77 domaćinstava uglavnom staračkih i korisnika socijalne pomoći.

U zavisnosti od brojnosti porodice obezbeđena su 2 ili 3 kubna metra drva. Podeljena su i u okolnim selima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << a prvo su ih dobili meštani Sakula.

Opština Opovo odvojila je iz budžeta sredstva za kupovinu 200 kubnih metara drva za socijalno najugroženije porodice.

"Zadovoljstvo je kada razgovarate sa ljudima i vidite koliko im znači pomoć koju je lokalna samouprava opredelila. Ja se iskreno nadam da će se ovaj projekat nastaviti i u budućnosti. Jako je lep osećaj kada znate da će ovim ljudima ova pomoć dobro doći u predstojećim zimskim danima"+, kaže Zoran Tasić, predsednik opštine Opovo.

Ista akcija sprovedena je u opštini Opovo i prošle godine a ovde najavljuju da će i u naednom periodu obezbediti sredstva da na ovakav način pomognu najugroženijima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.