Opasnost: Nevidljivi znaci

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Okt.2014, 20:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opasnost: Nevidljivi znaci

Saobraćajna signalizacija i njeno pravilno postavljanje i održavanje od velike su važnosti kako bi saobraćaj mogao da se odvija neometano. Često saobraćajni znaci koji nisu dovoljno jasni ili vidljivi, umesto da pomognu učesniku u saobraćaju, dovedu do nezgoda.

Najčešći problem sa saobraćajnim znacima u Novom Sadu jeste njihovo uočavanje, jer se često dešava da ih neko rastinje zaklanja.

Kako navode u gradskoj upravi, saobraćajna inspekcija svakodnevno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << obilazi novosadske saobraćajnice i ukoliko primete problem, upućuju nalog ZIG-u  koji dalje nalaže Gradskom zelenilu da sporno rastinje i ukloni.

Iako su njihove akcije česte, apeluju na građane da i sami mogu ukazati na problem.

Iako ovakvih znakova nema mnogo to, kako kaže sagovornik RTV-a,  nije olakšavajuća okolnost.

Iako postoji znak za pešački prelaz na Bulevaru oslobođenja, horizontalna signalizacija je izbledela. U ZIG-a kažu da su uputili nalog JKP "Put" za obeležavanje prelaza i da se očekuje da će u narednih nekoliko dana taj problem biti rešen.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.